Syren (Syringa)

Type: busk
Blomstring:
fra sent forår til tidlig sommer
Farver: hvid, rosa, lilla
Højde: typisk 150-500 cm.
Bredde: typisk 200-400 cm.
Placering: fuld sol, veldrænet jord

 

Mine bedste tips

Hvis der var noget, der kunne gøre min mor glad, da jeg var barn, så var det, når jeg kom hjem med en buket af blomstrende syrener til hende. Og jeg forstår hende godt. Ikke alene er de utroligt smukke, men de dufter også helt fantastisk – og de er virkelig gode som buketter.

Syrener er meget hårdføre og nemme at passe – ja, de passer faktisk mere eller mindre sig selv. Om sommeren – efter afblomstringen – kan du klippe eller beskære den, hvis du synes, at den er blevet for stor og fyldig. Hvis den er vokset fuldstændigt ud af proportioner, kan du vente til vinteren og skære alle skud/grene ned til 50 cm. højde/længde, og dermed give den en helt frisk start.

Syrener spreder sig ofte via nye rodskud, så hvis du vil have flere, kan du lade rodskuddene vokse sig store, så der kommer flere syrener til med årene. Hvis rodskuddene ikke har en optimal placering, kan du grave dem op i efteråret, når de har mindst 3 skud/grene, og plante dem et andet sted i haven.

Det eneste minus der er ved syrener, er, at de blomstrer i meget kort tid – så det er bare med, at nyde dem, når blomsterne dukker op.

Fra mit hjem til dit, Heidi Rahbek.

<<< Tilbage til planteleksikon

 

 

Året rundt med Housewife.dk

Må jeg sende tips, inspiration eller gratis gaver til dig hver fredag, som gør det nemmere for dig, at holde styr på årets gang i hus, have og familieliv?