Den nemmeste løsning til færre dyrehår i hjemmet
Dyr,Hunde,Katte

Den nemmeste løsning til færre dyrehår i hjemmet

Med firbenede familiemedlemmer i hjemmet følger der helt naturligt en hel del dyrehår med: på tøj, på tæpper, i sofaen, på gulvtæpper, i stofmøbler… og de kan være virkelig svære, at få af igen.

Gennem tiden har jeg fundet virkelig mange mere eller mindre gode tricks til, at fjerne dyrehår fra stort set alt. Og ja, det kan man ‘hygge’ sig med i lang tid, men der findes en langt lettere løsning: børst dine pelsede kæledyr. Og gør det ofte. Det minimerer mængden af dyrehår i hjemmet betydeligt.

 

Brug den rette børste

Børsten skal passe til kæledyrets pels. Korthårede børster og gummibørster er egnede til korthårede hunde. Langhårede hunde og hunde med tyk underuld kræver specialbørster, karter eller kamme. Spørg altid i butikken, før du køber, så du får den rette børste. På samme vis findes der forskellige børster til katte, alt efter hvilken pels de har.

Vi har en langhåret kat herhjemme, som er ret vild med, at blive børstet. Jo mere, desto bedre, er hans motto. Det er dog langt fra alle katte, der synes, at det der med børstning er en super god idé. I sådanne tilfælde kan du prøve dig frem med en børstehandske / striglehandske. Det kan som regel snyde katten til at tro, at den bare bliver aet, mens alle de løse hår samler sig på fineste vis i handsken.

 

Mangelfuld kost?

Hvis du har en hund eller en kat, der fælder langt udover det normale, så husk, at det kan være et tegn på en mangelfuld kost. Et tilskud med lakseolie plejer, at gøre underværker. Hvis det ikke hjælper, kan du tage et smut forbi dyrlægen.