Buksbom (Buxus sempervirens)

Type: stedsegrøn busk
Blomstring:
maj
Højde: typisk op til 250 cm.
Bredde: typisk op til 300 cm.
Placering: fuld sol eller halvskygge, veldrænet jord

 

Mine bedste tips

Buksbom er stedsegrønne (hvilket vil sige, at de er grønne hele året rundt), og så er de ekstremt populære for deres evne til, at blive formklippet til stort set hvilken som helst form eller figur. Stort som småt. Det er praktisk taget kun fantasien, der sætter grænser.

Buksbom er også velegnet som hæk til afskærmning, læ eller opdeling af bede, hvor de er nemme at formklippe i præcis den højde og bredde, du ønsker. Du kan også dyrke dem i krukker.

Vær opmærksom på, at buksbom ikke lugter særligt godt. Lugten kan bedst beskrives som katteurin og lugten forstærkes, hvis planten tørster om sommeren. Det er derfor bedst, at have dem placeret væk fra siddepladser og åbne vinduer. Lugten kan også tiltrække hunde og katte, som gladeligt forsøger, at overdøve lugten med sin egen urin, hvilket kan resultere i, at planterne med tiden bliver gule og visner.

Formklipningen af buksbom foretages bedst juli, august og september, hvor du roligt kan slippe fantasien løs. Hvis du har lavet de helt store ‘kunstværker’, skal du sørge for, at holde øje med dem om vinteren, hvor de kan blive beskadiget af tung sne – her må du lige hjælpe dem fri.

Fra mit hjem til dit, Heidi Rahbek.

<<< Tilbage til planteleksikon

 

 

Året rundt med Housewife.dk

Må jeg sende tips, inspiration eller gratis gaver til dig hver fredag, som gør det nemmere for dig, at holde styr på årets gang i hus, have og familieliv?