Blåregn (Wisteria sinensis)

Type: træagtig klatreplante
Blomstring:
fra maj til juni
Farver: hvid, lilla, blålilla, blå
Højde: typisk 300-500 cm. (lange grene)
Bredde: typisk 300 cm.
Placering: fuld sol, veldrænet jord, kræver støtte

 

Mine bedste tips

Blåregn er utroligt smukke, når de i forsommeren vælter frem med kaskader af smukke blomsterstande. De er virkelig en fryd for øjet, men de kræver altså noget pasning, hvis du vil have det optimale ud af dem.

Først og fremmest kræver de en del støtte og opbinding. Blåregn vokser hurtigt og danner tunge, træagtige grene, der på ingen tid kan lave det vildeste kaos, hvis du ikke holder styr på dem.

Sørg for, at den bliver plantet et sted, hvor der er rigtig god plads, og hvor den kan brede sig over stolper, et skur, en pergola eller lignende, og hvor du har mulighed for, at forme den og binde den op. Undgå at placere den ved tagrender, nedløbsrør og lignende, da den ganske enkelt vokser ind i skrøbelige materialer og ødelægger dem.

Husk, at den smider tusindvis af blomsterblade, når den afblomstrer, så selvom det er smukt med blåregn henover indkørsler, terrasser og lignende, så er det ikke en god placering, medmindre du ikke har noget imod, at det bogstaveligt talt regner med blomster udover havemøbler, parkerede biler osv.

I løbet af sommeren og efteråret kan du roligt beskære løs på alle de grene, der enten er døde eller er blevet for lange. Opbinding og mere detaljeret beskæring for, at fremme en ønsket form, gøres nemmest i efteråret, når den ikke er tætvokset af blomster og blade.

Husk i øvrigt, at blåregn er giftige ved indtagelse, så den skal ikke stå i nærheden af små pilfingre, der putter alting i munden.

Fra mit hjem til dit, Heidi Rahbek.

<<< Tilbage til planteleksikon

 

 

Året rundt med Housewife.dk

Må jeg sende tips, inspiration eller gratis gaver til dig hver fredag, som gør det nemmere for dig, at holde styr på årets gang i hus, have og familieliv?